Pages

Monday, 10 April 2017

7 HARI MENCINTAIKU MENANG BESAR

7 HARI MENCINTAIKU MENANG BESARTahniah PSS ucapkan kepada penulis novel Siti Rosmizah di atas kemenangan besar Drama adaptasi daripada novel beliau bertajuk 7 Hari Mencintaiku.

Drama 7 Hari Mencintaiku telah memenangi enam dari sembilan anugerah yang dipertandingkan. Anugerah Drama Festival Kuala Lumpur telah berlangsung semalam di PICC Putrajaya.

PSS tercari-cari juga kelibat Siti Rosmizah di atas pentas, namun tiada. Pengacara pada malam itu ada meminta penulis novel turut serta naik ke pentas bagi meraikan kemenangan.

Berikut adalah senarai penuh pemenang anugerah DFKL 2017

 Aktor Pilihan: Shukri Yahaya (7 Hari Mencintaiku)


Aktres Pilihan: Mira Filzah (Cinta Si Wedding Planner)
Drama Pilihan: 7 Hari Mencintaiku
Pengarah Pilihan: Jamal Khan (7 Hari Mencintaiku)
Penulisan Skrip Pilihan: PGRs Team (7 Hari Mencintaiku)
Antagonis Pilihan: Izzue Islam (Patahnya Sebelah Sayap)
Pasangan Pilihan: Shukri Yahaya dan Siti Saleha (7 Hari Mencintaiku)
Lagu Pilihan: Lelaki Teragung - Dayang Nurfaizah (7 Hari Mencintaiku)
Drama Pilihan Tonton VIP: Meh Sandar Pada Aku

SITI ROSMIZAH

Melalui akaun rasmi facebook, beliau ada berkongsi catitan ucapan beliau sempena kemenangan ini,
Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Berkarya bukan mudah. Apabila jadi sebuah buku ibarat seorang ibu melahirkan anak. Semalam anak saya meraih kejayaan malangnya hak ibu itu cuba dinafikan. Walhal anak itu tidak diberi secara total pada orang. Wang ringgit dan keringat telah diberi demi menjaga dirinya. Namun sebagai ibu saya tetap bangga, saya tetap bahagia dan saya sentiasa doakan kejayaann
ya. Semalam air mata gembira mengiringi kejayaannya. Walau hati ini begitu dalam kelukaannya.


TAHNIAH ANAK MAMA! TAHNIAH 7 HARI MENCINTAIKU! MAMA BANGGA KERANA MAMA TELAH MENJAGAMU SETULUS HATIKU! WALAU SAAT KEJAYAAN DIJULANG MAMAMU HANYA MELIHAT DARI JAUH!

Jutaan terima kasih pada peminat-peminat novel 7 Hari Mencintaiku. Jutaan terima kasih pada TV3 yang memberi ruang untuk karya ini diadaptasi dan sokongan yang diberi. Hanya Allah yang akan membalas budi anda semua.


Novel 7 Hari Mencintaiku diterbitkan oleh syarikat beliau sendiri iaitu SR PUBLICATION.Apa pun watak Buntat telah mensensasikan drama ini apabila watak beliau diakhir episod menjadi tumpuan, tular dan trending dimedia sosial. Ramai penonton terharu dengan nasib Buntat dalam drama ini. Di akhri episod, Buntat telah meninggal dunia akibat dipukul.


No comments: