Pages

Thursday, 2 February 2017

NOVEL ASRAMA BAKAL DITERBITKAN DI INDONESIA

NOVEL ASRAMA BAKAL DITERBITKAN DI INDONESIATahniah PSS ucapkan kepada penulis novel Muhammad Fatrim. Novel terlaris beliau terbitan Fixi bakal membolosi gawang pintu pasaran buku Indonesia. 

Novel ini telah mencipta rekodnya yang tersendiri apabila menjadi novel pertama terbitan Fixi yang terjual melebihi empat puluh ribu naskah.

Muhammad Fatrim


Dengan kepadatan penduduk Indonesia melebihi daripada 250 juta orang, bersediakah peminat genre seram dari negara seberang ini untuk merasai keseraman novel yang berjudul ASRAMA.

Melalui temubual eksklusif secara maya dengan penulis ini, banyak maklumat yang disalurkan tanpa rasa lokek dan PSS begitu senang sekali dengan beliau. 

Pada mulanya ia menjadi rahsia antara beliau dengan penerbitan Fixi mengenai hal ini. Beliau sendiri telah mendapat maklumat ini melalui aplikasi Whatsapp terus daripada Encik Amir Muhammad pada bulan Mei tahun lalu.


"Alhamdulillah. Secara tak rasmi pihak FIXI beritahu mengenai adaptasi ni pada 24 May 2016. Which is one of gift for my birthday masa tu" - Muhammad Fatrim

Tidak lama kemudian secara rasminya penerbit Fixi sendiri telah mengumumkan perkara ini di laman twitter rasmi mereka. Novel Asrama sedang diedit oleh Yoana Dianika, penulis novel dari Indonesia. Novel penulis ini pernah dialih ke bahasa Malaysia dengan tajuk Manisnya Cinta Mu. 

Sebelum ini novel bertajuk Gantung terbitan Fixi juga telah diterbitkan di Indonesia. Novel Gantung ditulis oleh Nadia Khan. 

Seperti mana novel Gantung, novel Asrama juga akan diterbitkan oleh Penerbit Haru. 
2 comments:

Illya LeYa said...

WoW!!! Tahniah kepada penulis Muhammad Fatrim...

jejari kucing said...

Tahniah