Pages

Monday, 21 November 2016

KAVER NOVEL MANA PALING SERAM?

KAVER NOVEL MANA PALING SERAM?

Novel seram remaja terbitan Blink Book SDN BHD
PSS tiada niat hendak timbulkan isu tertentu. Tiada isu di sini. Pertama kali PSS lihat kulit buku seram remaja ini, PSS terjerit sikit "Wow! gila seram hantu dalam kulit buku ini!"

Sungguh meyakinkan penampilan kulit buku ini dan ia berjaya membuatkan perasaan ingin tahu PSS membuak-buak hendak tahu apa isi kandungan dalam novel seram remaja ini. Novel ini tidak sampai 200 muka surat. Ia pasti mengundang rasa ingin tahu dikalangan pelajar sekolah rendah untuk membeli novel ini.

Keseraman wajah hantu di kerusi biru itu juga membuatkan PSS teringat novel karya-karya Lagenda novel seram Tamar Jalis.

novel seram terbitan Buku Prima. 

Gambar di atas ini pula sebahagian dari novel seram thriller terbitan Buku Prima. Dengan pelbagai tajuk yang menyeramkan dan novel-novel ini semua mempunyai ketebalan sehingga lebih lima ratus halaman muka surat. 

dari segi kulit buku pula, rasa seram itu ada sesuai dengan novel ini untuk pembaca yang lebih dewasa. Terbitan Buku Prima. Jangan salah faham pula. Dewasa di sini tidak membawa maksud ia mengandungi unsur yang keterlaluan. Jangan bikin panas pula. 

Seramlicious adalah gelaran untuk penulis-penulis dari penerbit Kumpulan Media Karangkraf, Buku Prima. Mereka semua adalah penulis dari genre seram, thriller dan seangkatan dengannya. 

Jadi kaver novel mana paling seram?  
No comments: