Pages

Wednesday, 14 September 2016

ZUL ARIFFIN HERO TOMBIRUO 2017

ZUL ARIFFIN HERO TOMBIRUO 2017


Tombiruo:Penunggu Rimba. Itu filem yang bakal ditayangkan pada tahun 2017 nanti. Pasti ramai peminat novel novelis thriller Ramlee Awang Murshid tidak sabar melihat watak tombiruo dalam bentuk visual.

Filem ini merupakan adaptasi dari novel bertajuk Tombiruo:Penunggu Rimba. 


Tombiruo diarahkan oleh Nasir Jani. Manakala untuk pengarah kesan khas (Visual Effect) tanggungjawab ini digalas oleh Seth Larney.

Seth Larney sebelum ini banyak terlibat untuk produksi filem Amerika. Antaranya The Matrix Reloaded and Revolution, Star Wars:Revenge of The Sith, Xmen Origins : Wolverine, Stealth, Mask 2 dan Fools Gold.

Beliau pada tahun ini memenangi AACTA AWARD : Best Direction in a Televisyen Light Entertainment or Reality Series.


Ejim sebagai Tombiruo

Antara barisan pelakon popular yang membintangi filem Tombiruo adalah Nabila Huda, Farid Kamil, Datin Marlia Musa, Faizal Hussein, Dynas Mokhtar, Dato' M. Nasir dan ramai lagi.

Bukan calang-calang pelakon bekerja untuk produksi filem ni. Nabila Huda baru-baru ini dinobatkan Pelakon Wanita Terbaik Festival Filem Malaysia ke 28 (FFM28).

Buat pertama kalinya empat syarikat bergabung bagi menjayakan Filem Tombiruo ini. Syarikat itu adalah Astro Shaw, Ideate Media, Grup Buku Karangkraf dan Layar Sunan.

PSS agak gusar komen-komen yang bakal dilemparkan oleh penonton yang tidak biasa dengan novel Tombiruo ini. Ini kerana, walaupun Ejim ini watak utama dalam filem Tombiruo ini tetapi dialog beliau sangat minima. Ia lebih kepada gerakan badan dan eye contact.


Zul ariffin


Mungkinkah banyak adegan close up? (shot muka, dari dahi ke bahu)

Apa itu Tombiruo? Mahu tahu? Sila beli novel ini secepat mungkin. Novel ini terjual hampir 70,000 naskah dan telah diulang cetak kali ke 14.No comments: