Pages

Thursday, 31 December 2015

SELAMAT TAHUN BARU 2016

SELAMAT TAHUN BARU 2016

PSS sedang fikir nak tulis apa sebelum matahari terbit di hari pertama 2016

Assalamualaikum kepada semua para pembaca setia blog Penulis Sana Sini (PSS). Buat para pembaca yang tidak berapa setia, mohon jadilah pembaca setia huhuhu.

Memang diakui, tahun ni agak kurang cerita dipaparkan dari blog yang super unik ini. Super unik yang macam mana? Ada pembaca yang kata blog ni sekali tengok macam blog gosip hiburan, dua kali tengok oh blog cerita dunia penulisan rupanya.

Benar sekali, diakui agak kurang cerita PSS kemaskini di blog ini. Akibat pelbagai hal-hal kehidupan yang perlu diutamakan berbanding blog (wah, macam tu sekali hahaha) Mungkin juga kelembapan ekonomi dan juga kos kehidupan yang semakin membuatkan nilai wang ditangan semakin kecil.

Ketika menulis ini pun, PSS cuba imbas kembali apa yang menarik sepanjang tahun 2015 ini tentang hal dunia penulisan. Paling tidak dapat dilupakan adalah terbitnya novel Sunan Cinta nan Sakti. Ia adalah kenangan tidak dapat dilupakan sepanjang tahun ini.

Paling mengejutkan adalah terhentinya penerbitan majalah Ujang. Ia satu berita yang sangat menggemparkan buat seluruh peminat majalah lawak nombor satu di Malaysia ini. Akhirnya ia terhenti dan melabuhkan tirai.

Akhir-akhir ini juga pelbagai genre dan judul buku diterbitkan di Malaysia. Unik dan pelbagai tidak kurang juga yang klise. Pada PSS kualiti adalah lebih utama berbanding kuantiti. Agaknya, apa novel paling lain dari yang lain dan menarik bakal muncul di tahun 2016 nanti?

PSS impikan ada novel berkisahkan tentang penyiasatan atau sesuatu yang lebih dekat dengan realiti kehidupan yang nyata.

Akhir kata andai ada tersilap dari PSS harap dimaafkan. Seandainya ada cadangan bolehlah mesej di halaman FB Penulis Sana Sini.

Sekian.

          Selamat Tahun baru 2016


No comments: