Pages

Friday, 7 August 2015

MAJALAH UJANG BERAKHIR PENERBITANNYA, MOY PUBLICATION TUTUP OPERASI

MAJALAH UJANG BERAKHIR PENERBITANNYA, MOY PUBLICATION TUTUP OPERASI Satu berita yang cukup menggemparkan buat peminat majalah ini dan juga dunia penerbitan majalah komik.

Tanggal Rabu 5 Ogos 2015, MOY PUBLICATION telah menghentikan operasinya. Secara tidak langsung tiada lagi penerbitan majalah Ujang dan Apo? di pasaran.

PSS sendiri pun sangat terkejut dan sedih dengan berita ini. Semua sedia maklum, majalah Ujang adalah majalah komik paling terkenal dan telah menambat hati jutaan rakyat Malaysia. 
Sejak mula penerbitannya pada tahun 1993, majalah ini telah menghiburkan dan meninggalkan kesan nostalgia kepada para pembacanya.

Majalah Ujang asalnya telah dicipta oleh pelukis Ibrahim Anon. Beliau telah menerbitkan sendiri majalah ini di bawah penerbitan Kharisma Publication dan nama majalah komik ini menggunakan nama penanya sendiri iaitu Ujang.


Ibrahim Anon atau Ujang

Kini, Moy Publication sudah menamatkan operasinya. Semoga semua kartunis di bawah syarikat ini tabah dan terus berusaha serta jadikan semangat pencetus asal majalah Ujang ini iaitu Ibrahim Anon untuk terus berjaya lagi.
No comments: