Pages

Friday, 1 November 2013

ISTIMEWA TELEMOVIE SEMPENA DEEPAVALI DI TV3

ISTIMEWA TELEMOVIE SEMPENA DEEPAVALI DI TV3


Komedi terbaik sempena Deepavali ini. Sebuah naskah skrip olahan Mama Bella. Ya, Mama Bella lagi. Pada 6 November pula, satu lagi telemovie sempena Maal Hijrah, skrip hasil garapan Mama Bella. Amboi, murah rezeki Mama Bella. Semoga tidak melupakan dunia penulisan novel genre remaja. Sekadar gurauan dari PSS.

Drama Putu Piring VS Putu Mayam akan ditayangkan pada Sabtu, 2 November 2013. Waktu tayangnnya pula pada pukul 10 malam di TV3.

Antara pelakon dikenali di dalam telemovie ini ialah Jihan Raja Lawak. Pasti mengamatkan kemeriahan suasana malam Deepavali.

Sinopsis Telemovie:

Wafia atau Pia ialah seorang penjual putu piring di pasar malam yang berjaya. Suami Pia iaitu Hadi merupakan seorang penyelia kilang yang akan membantu Pia di gerainya selepas pulang dari kerja dan hari cuti. Pia seorang isteri yang suka mengarah serta cemburu buta. Pia mengesyaki Hadi telah berubah hati kerana dia tidak lagi akur dengan telunjuknya. Anak mereka, Akif cuba mengintip Hadi dengan bantuan abang Anje. Akif terkejut apabila melihat kemesraan Hadi dengan Anjali bersama seorang budak perempuan. Hadi juga sangat suka dengan putu mayam yang disediakan oleh Anjali. Apabila Pia tahu tentang skandal Hadi dan Anjali, Pia mula belajar buat putu mayam dan mengubah penampilannya untuk memenangi hati suaminya kembali.
Pelakon: Jihan Musa, Azhan Rani, adik Rafael El Arash, Reneetha Veeraja, Subash, Bodt Sharadee.

Sumber gambar dari blog Mama Bella

2 comments:

Kak Tie said...

haha..mesti klakar kan

jejari kucing said...

kelakar menghiburkan huhuhu