Pages

Thursday, 3 October 2013

PSS BUZZ!: ANUGERAH BUKU 2013 MALAM INI.

PSS BUZZ!: ANUGERAH BUKU 2013 MALAM INI.


Malam ini akan berlangsungnya Anugerah Buku anjuran Perpustakaan Negara Malaysia (PNM) dan Radio Televisyen Malaysia (RTM).

"Buat julung-julung kalinya, Perpustakaan Negara Malaysia (PNM) dan Radio Televisyen Malaysia (RTM) menganjurkan Anugerah Buku PNM-RTM. Ia merupakan sebuah sinergi yang berimpak tinggi untuk memberikan liputan kepada buku yang bermutu dan memenuhi piawaian tinggi penerbitan." - Anugerah Buku PNM - RTM 2013.

Buku pelbagai genre yang berkualiti akan diiktiraf pada malam ini. Dalam tempoh 21 jam lalu, berikut adalah lima buah buku yang mendapat undian tertinggi.

I love you, stupid! : Melur Jelita
Cinta high class : Fatimah&Farhan
Contengan Jalanan : Hlovate
Hikayat : Ninotaziz
Kuasa kata : Mahaya MYassin


PSS difahamkan, antara penyampai anugerah pada malam gemilang itu nanti ialah penulis terkenal Ain Maisarah. Beliau sudah pun membeli baju seperti yang anda lihat pada gambar di bawah. Namun, disaat akhir, pengurusan majlis memberikan kod warna baju untuk Anugerah Buku yang gilang gemilang itu adalah warna gelap. Pasti tampak elegan dan eksklusif, bersesuaian dengan majlis itu nanti.
 
Gambar dari FB pengurus Ain Maisarah

 Majlis diserikan lagi dengan hiburan artis ternama tanah air antaranya Dato' M Nasir dan Ana Raffali. Jom beramai-ramai ke Auditorium Perdana Angkasapuri pada jam 7.30 malam.

Dan pemenangnya adalah ...


Dato' M Nasir
Ana Raffali


No comments: