Pages

Thursday, 12 September 2013

MENJADI REALITI : PERJANJIAN ANTARA ASTRO DAN AIN MAISARAH

MENJADI REALITI : PERJANJIAN ANTARA ASTRO DAN AIN MAISARAH

Ain Maisarah 

Tahniah dan cukup mengujakan. Berita kejayaan yang pasti menggembirakan seluruh pasukan BLINK BOOK. Stesyen TV satelit berbayar Astro dan penulis Ain Maisarah  sudah pun menandatangani perjanjian lesen adaptasi.

Sebenarnya rahsia ini sudah terbongkar pada Oktober 2012. Pembaca boleh rujuk semula pada artikel terdahulu. Boleh rujuk pada pautan ini http://penulisanasini.blogspot.com/2012/10/astro-ceria-mahu-beli-siri-hero-sri.html

Sebanyak 18 buah karya terbitan BLINK BOOK akan diadaptasikan dalam bentuk drama bersiri, telemovie, teater, filem dan youtube miniclip. Sebut mengenai drama dan filem, adakah penulis bersama Ain Maisarah atau Ain Maisarah sendiri akan turut terlibat? mungkin teater, telemovie atau youtube miniclip.

Pembaca buku Ain Maisarah pasti gembira dan teruja.

Perjanjian lesen Adaptasi 

Melalui akaun Facebook pengurus Ain Maisarah yang juga suaminya iaitu Syaizul Amal, beliau telah memberikan kenyataan rasmi tentang perkara ini.

"AIN MAISARAH dan TV

Akhirnya saya sudah boleh umumkan secara rasmi walaupun sudah tandatangan lama dah. Tunggu 'stamping' dari bulan lepas.

Perjanjian dengan ASTRO yang mengambil 18 judul novel Ain Maisarah dan rakan-rakan penulis BLINK yang lain. 


Mereka akan terbitkan drama bersiri, telemovie, teater, filem dan youtube miniclip. Semuanya akan diterbitkan secara berkala sepanjang 7 tahun.

Siaran pertama adalah pada 22 Disember 2013 dengan telemovie Aku Mahu Super Bibik. Selepas itu drama bersiri 13 episod Sekolah Sri Bangsar pula akan menyusul.

Insha-Allah, jika ada rezeki, BLINK TV pula akan hasilkan 13 episod siri PROJEK AIN MAISARAH. Ini masih dalam penilaian kerana saya baru submit DEMOnya tadi
 "- Tuan Syaizul Amal.

Logo Sekolah Sri Bangsar

Memang hebat. Sepanjang tujuh tahun secara berkala akan dipaparkan 18 buah novel Ain Maisarah dalam pelbagai medium adaptasi. Satu bentuk promosi karya yang sangat berjaya. Pasti bertambah bersemangat para penulis bersama iaitu Izanor Sharif, Aman Wan, Azanil Fitri dan lain-lain untuk terus bekerja keras di bawah jenama BLINK.No comments: