Pages

Friday, 16 August 2013

MAGIS TERBARU DARIPADA RAMLEE AWANG MURSHID

MAGIS TERBARU DARIPADA  RAMLEE AWANG MURSHID


Berita baik dan menarik buat para peminat penulis thriller nombor satu Malaysia iaitu Ramlee Awang Murshid. Penulis paling disayangi peminat buku di Malaysia ini ada buah tangan terbaru pada Oktober 2013 nanti.

Novel terbaru daripada beliau bertajuk MAGIS akan berada dipasaran.

Daripada sinopsis buku ini, kali ini Ramlee Awang Murshid telah menggabungkan lima watak daripada novel-novel terhangat beliau.

Tombiruo, Ryu-Watanabe, Saifudin, Mikhail dan Carlos.

Fenomena Halo telah mengheret lima manusia yang berlainan tempat dan berbeza tahun ke sebuah dunia magis. Sebuah dunia di hujung waktu ketika tamadun serta peradaban manusia mulai terhakis. Mereka yang terpilih terjebak ke lokasi yang berbeza-beza.
Masa secara perlahan-lahan telah mempertemukan mereka . Namun di antara mereka ada yang  berpihak kepada kejahatan yang diterajui seekor makhluk gagah yang dipanggil Tuan Turak - pemimpin boneka disebalik satu kuasa yang lebih kejam lagi dahsyat.
Apabila dunia semakin dihampiri Dukhan (asap tebal), maka peperangan tidak mampu dielakkan lagi. Mereka bertempur sampai mati! - MAGIS

Menarik sangat PSS lihat sinopsis novel ini. Tambahan pula lima watak utama daripada novel Tombiruo, Mikhail, Hatiku di Harajuku, Mandatori dan siri Bagaikan Puteri dijelmakan dalam sebuah cerita. PSS yakin novel ini akan sangat berjaya dipasaran selepas novel Aku Bercerita.

Sudah pasti novel ini akan mengubat rindu para pembaca yang merindui watak-watak daripada novel terdahulu terutamanya watak Saifudin.

Novel ini diterbitkan oleh Alaf 21. Nantikan Oktober nanti.No comments: