Pages

Tuesday, 20 August 2013

BUNGA-BUNGA KEMBOJA DRAMA ADAPTASI NOVEL PENULIS AINA EMIR.

BUNGA-BUNGA KEMBOJA DRAMA ADAPTASI NOVEL PENULIS AINA EMIR.


Tahniah diucapkan kepada novelis Aina Emir. Novel beliau bertajuk Bunga-Bunga Kemboja sudah pun ditayangkan di TV1. Drama sebanyak 13 episod ini akan berakhir pada 22 Ogos 2013. Isnin hingga Khamis jam 11 pagi.

Novel ini diterbitkan oleh KarnaDya Solution.

Sinopsis:

Kekecewaan kerana gagal cinta pertama membawa Nabil ke negara Kemboja. Niatnya adalah untuk berjihad. Namun, di sana, dia bertemu dengan sesuatu yang mengubah hidupnya. Dalam begitu, dia keliru bila tiba-tiba tersepit antara cinta lama dan perasaan sayang yang mula menjelma.
"Cinta itu adalah rasa yang harus diberi dan dikongsi" - Bunga-Bunga KembojaUntuk makluman semua, kulit novel ini sebenarnya berwajah baru. Nampak lebih segar berbanding yang sebelumnya.


Ada banyak lagi novel yang sudah ditulis oleh novelis Aina Emir antaranya Hanya Kita Berdua, Seharum Kasih, Setulus Janji, Beautiful Asmara, Aura Cinta dan beberapa buah novel lagi.

Menerusi blog beliau, Aina Emir meluahkan sedikit rasa kekecewaan berkenaan ramai pembacanya tidak tahu kewujudan drama ini.

"Ya, saya dapat banyak emel dan juga message di Facebook, pembaca saya ramai yang terkilan kerana tak dapat menonton drama Bunga-Bunga Kemboja. Ramai yang tak tahu tentang hal TV1 sedang tayang drama itu. Saya juga terkilan, tapi tak apa kot. Walaupun saya dimaklumkan bahawa drama ini akan berakhir pada 22 Ogos, mungkin tarikh itu tak tepat kot, sebab setahu saya, semalam ialah episod ketiga, jadi hari ini ialah episod keempat. Kalau diikutkan, slot Bidadari hanya ke udara dari Isnin hingga Khamis setiap minggu. Jadi, mungkin tak tamat pada 22 Ogos kot. Apa-apa pun, sebenarnya drama ini sepatutnya ditayangkan di RTM2, seperti Kau Laksana Bulan dulu, tapi saya tak tahu kenapa ditayangkan di RTM1, mungkin kerana bulan raya kot. Apa-apa pun, saya juga dimaklumkan bahawa RTM2 akan siarkan semula, tetapi saya tak tahu tentang tarikhnya."-Puan Aina Emir

Jangan kecewa pula kerana drama adaptasi novel ini akan ditayangkan semula di TV2. Pelakon utama yang membintangi drama ini ialah Ako Mustapha, Kris Cempaka dan Hanez Suraya.

Ako Mustapha
Novel Aina Emir bertajuk Kau Laksana Bulan, sebelum ini juga telah dijadikan drama dan ditayangkan di TV2. Pelakon terkenal yang terlibat adalah Ayu Raudhah.Boleh ke laman KarnaDya http://store.karnadya.com.my/

3 comments:

baby comel said...

Juga selamat malam kekasih adaptasi novel beliau di tv alhijrah. Sgt suka cerita tu

mohamadzen hipni said...

Syabas & Tahniah tak sabar nak menonton episod terakhir 2.9.2013 isnin jam 11:30am TV1.

jejari kucing said...

tahniah buat Aina Emir