Pages

Tuesday, 30 July 2013

MAMA BELLA TIDAK BALIK BERAYA?

MAMA BELLA TIDAK BALIK BERAYA?

MAMA BELLA yang sempoi


Sedih PSS mendengar nasib yang menimpa novelis Mama Bella yang dikatakan tidak dapat pulang beraya. Pasti tidak berasa seronok. Banyak manuskrip yang tertunggakkah Mama Bella?

PSS bergurau sahaja. Sebenarnya bukanlah Mama Bella yang tidak akan pulang berhari raya. Melalui laman FB, Mama Bella telah mengumumkan bahawa skrip telemovie hasil tulisannya akan ditayangkan pada hari raya pertama di tv3. Telemovie yang bertajuk Abah Tak Balik Malam Raya ini akan ditayangkan pada pukul
 10.30 pagi.

"Raya pertama - 10.30 pagi - TV3. Lepas balik solat sunat Aidilfitri nanti, sambil makan lemang, ketupat, rendang tok dan tart nenas, jemput tonton telemovie Abah Tak Balik Malam Raya, ya
InsyaAllah menarik! Kisah abah bomba, balu tegar, mak mertua berlagak dan anak-anak yang tak tahu abah tak balik-balik terus di malam raya. Mesti tonton ya!
"
-Mama Bella

Begitulah kenyataan yang ditulis melalui laman FB milik beliau. PSS tertarik dengan kisah anak-anak yang tidak sedar ayah mereka tidak akan pulang selamanya di malam raya. Nampaknya ia sebuah telemovie yang menyentuh perasaan. Begitu juga dengan kisah-kisah lain yang mewujudkan pelbagai kesan emosi di dalam satu telemovie.Mama Bella merupakan penulis beberapa buah novel antaranya Apabila Mama Pakai Abaya, Cik Pa Glamor, Cik Kumis dan Aku Mahu Saiz XL.

Antara pelakon yang terlibat dalam telemovie ini ialah Faezah Elai.

sumber google image

Blog Mama Bella http://mamaintanpayung.blogspot.com/


5 comments:

Ahsan Nur Mubarak Annuar said...

Mama Bella yang osem..:)

jejari kucing said...

terima kasih memerikan komen :)

boni kacak said...

boleh layan ni.. hehehe

Alin Marlini said...

ooo..ini penulisnya....mesti syok citer tu

jejari kucing said...

ya, tarikh siaran ditukar ke hari Ahad 18 ogos 2013 jam 10 malam huhuu