Pages

Wednesday, 8 May 2013

PESTA BUKU ANTARABANGSA KUALA LUMPUR 2013 DISERANG PENYAMUN

PESTA BUKU ANTARABANGSA KUALA LUMPUR 2013 DISERANG PENYAMUN


wartawan, Bophairy, syed alwi, reja mus & shairazi azlin

Jangan panik. Sebenarnya penyamun yang dimaksudkan ialah geng Penyamun Inc. Wartawan PSS sempat menerjah mereka ketika berkunjung ke PBAKL 2013 yang telah pun menutup tirainya pada hari Sabtu yang lalu.

Mereka semua sangat ceria ketika ditemui. Masing-masing tidak lokek untuk mempamerkan senyuman.

"Penyamun Inc. terdiri daripada Bophairy Baharum, Aman Wan, Syed Alwi (Awi), Reja, Xs Rizal, Alaka Zam, Shairazi Azlin dan Boni Kacak. Kesemua mereka ini masing masing mempunyai background dalam kerja kerja seni seperti melukis komik,karikatur fotografi, blogging, vlogging dan mengarah filem pendek/iklan"-Penyamun Inc.

 
Penyamun Inc. sebuah kumpulan yang giat menghasilkan pelbagai filem pendek disaluran Youtube. Filem pendek seperti Langgar, Terlambat, Masa Kecil Dulu dan banyak lagi adalah hasil pembikinan dari kumpulan yang ditubuhkan pada 24 Jun 2012 ini.


Sehingga kini laman rasminya sudah disukai lebih dari tujuh ratus pengguna internet. Namun angka itu tidak menyamai  dengan jumlah tontonan penonton keseluruhan filem pendek disaluran Youtube yang telah pun mencapai lebih dari lima puluh ribu tontonan. Boleh lawati laman rasmi facebook Penyamun Inc, klik sini.

Video parody iKLan Gangster arahan salah seorang anggota Penyamun Inc. iaitu Aman Wan, telah mencecah lebih dari satu juta tontonan. Ia adalah parody dari filem KL Gangster arahan Syamsul Yusof. 


Bophairy pula dijangka bakal mengeluarkan komik Ultra Qalif siri ke lima di pesta buku Selangor yang bakal diadakan pada 24 Mei sehingga 3 Jun 2013 di Shah Alam Convention Centre (SACC). Tahniah diucapkan. Tahniah kepada semua ahli-ahli yang lain. Semoga terus maju jaya. Kurangkan kontroversi tingkatkan prestasi.

3 comments:

razzwey razz said...

Terima kasih di atas entry ini tuan Ejul...

boni kacak said...

di manakah aku di kala ini??hahaha

jejari kucing said...

terima kasih kerana sudi memberikan komen. komen anda sangat berharga