Pages

Friday, 17 May 2013

IZANOR SHARIF DALAM DILEMA

IZANOR SHARIF DALAM DILEMA

Izanor Sharif

Siapa yang tidak kenal penulis yang bernama Izanor Sharif ini. Sudah menulis beberapa buah buku dan terbaru beliau berjaya mengeluarkan sebuah buku yang bertajuk PINK RIDING HOOD dan SERIGALA TEMBAM. Tahniah diucapkan kepada beliau dan seluruh tim (team) BLINK. Tiruvasi terbaik yang pernah dihasilkan.

Buku terbaru daripada beliau.
Namun semasa di PBAKL 2013 baru-baru ini, beliau dilihat tidak mengenakan hud berwarna merah jambu. Adakah Izanor sendiri tidak meyukai warna merah jambu yang menjadi warna asas kepada syarikat penerbitan bukunya? selain warna biru. Adakah Izanor Sharif berada di dalam dilema sama ada mahu mengenakan hud merah jambu seperti kaver buku atau tidak?

"Okey, sebenarnya memang mahu cari baju yang ada hud-tak kisah jaket atau dress...punyalah payah dan mencabar pencarian itu. Sama ada PINK atau BIRU memang target saya. Saya beli online. Ada jumpa baju berhud tapi tak dapat warna idaman. Akhirnya... jumpa baju yang konon2 Blue Riding Hood itu. Baju ala mexico =poncho. Hm! Poncho pun poncholah...yang penting suka warna dan kain nampak selesaKesimpulannya...BIRU memang warna kegemaran. "-Izanor Sharif
Izanor berhud biru. Jlo pula berhud merah jambu
Sepatutnya Izanor berhud merah jambu (PINK) seperti yang dipakai oleh Jennifer Lopez dalam salah satu video klip lagu beliau. Setelah diterangkan kepada PSS barulah terjawab persoalan adakah Izanor Sharif berada dalam dilema untuk berhud merah jambu.

Izanor Sharif adalah seorang penulis yang PSS lihat sentiasa sibuk dengan projek penulisan. Tertanya-tanya juga bagaimanakah beliau mengekalkan rasa seronok sebagai seorang penulis. Maklumlah, menulis ini perlu duduk depan komputer berjam-jam sambil memikirkan idea yang kadangkala segan hendak keluar dari dalam fikiran. Izanor Sharif dengan murah hati memberikan sedikit tip kepada pembaca PSS. Selebihnya bolehlah melawat di blog rasmi beliau.

- Saya akan rehat sekejap dan membaca semula buku kegemaran. Biasanya, memang semangat kembali menyala dan menggunung sebab kita buat perkara yang kita suka.
- Sama seperti di atas. Menonton drama-filem-kartun yang saya suka.
- Mendengar muzik sambil menulis.
- Menjaga kesihatan (yalah sebab bila segar-tak mengantuk-tak penat... kita lebih selesa dan seronok menulis)


No comments: