Pages

Wednesday, 3 April 2013

RAMLEE AWANG MURSHID TERIMA ANUGERAH DARI PARAS

RAMLEE AWANG MURSHID TERIMA ANUGERAH DARI PARASImbas kembali...

Penulis thriller nombor satu Malaysia, Ramlee Awang Murshid telah menerima anugerah khas tokoh sastera dari Persatuan Rumpun Artis Sabah (PARAS).

Anugerah ini diberikan sebagai menghargai bakat kreatif anak-anak Sabah dan menjadikan pencapaian tahun 2002  sehingga 2012 sebagai kayu pengukur.
Ramlee bersama keluarga

Ramlee Awang Murshid yang lahir di Kota Kinabalu Sabah, adalah seorang penulis yang sangat berbakat dan telah mencipta fenomena tersendiri didalam arena penulisan. Beliau yang telah menghasilkan puluhan buku pasti diingati dengan karya fenomenanya iaitu siri Bagaikan Puteri.2 comments:

Suspek Utama said...

RAM memang layak dapat anugerah tu..beliau sangat berbakat..penulisan beliau banyak info, nasihat dan nilai murni, dan jalan cerita masih menarik. Ramai kawan2 saya (lelaki) yang mmg x suka baca novel, jadi suka baca novel RAM ni..perempuan normally suka ja baca novel, tp x byk yang suka cerita thriller macam yang RAM selalu tulis, tap setakat ni mana-mana kawan yang saya suggest suruh baca tu, memang dorang suka..rasa seronok bila orang lain pun suka baca apa yang kita suka baca..
Banyak ilmu boleh dapat dari karya-karya RAM. :)

jejari kucing said...

Tuan Ramlee Awang Murshid memang hebat