Pages

Tuesday, 23 October 2012

AMAN WAN KELIRU IDENTITI? -gadis merah jambu, lelaki bertatu, askar

Melihat penampilan pada seorang pelukis komik dan pengarah filem pendek terkenal iaitu Aman Wan, agak mencurigakan. Penampilannya sebagai watak gadis merah jambu, sangat berani. Adakah Aman Wan sedang berhadapan dengan krisis identiti?

Penampilannya sebagai gadis merah jambu

Rupa-rupanya, ia adalah wataknya bagi mengiklankan promosi penulis Ain Maisarah. Iklan ini pernah keluar awal tahun lalu di dalam akaun youtube milik Aman Wan. Aman Wan juga pernah bertatu pada wajahnya. Tapi, bukanlah tatu betul. Tatu dibuat menggunakan pen maker hitam. 

mencacah tatu dengan maker pen hitam

Penampilan sebagai lelaki bertatu dibuat untuk filem pendek aksi bertajuk PUPUS. Ia akan ditayangkan di youtube. Terkini, Aman Wan telah dijemput untuk muncul sebagai pelakon undangan untuk mock-trial di USIM. Memegang watak sebagai seorang askar. 

"Tujuan Mock Trial ni dipersembahkan adalah untuk memperkenalkan prosedur dan cara sebuah perbicaraan kes dijalankan di mahkamah, di samping menghiburkan hati para penonton. Kita orang menggunakan cara yang santai dan lawak untuk mendedahkan proses mahkamah dan kehakiman kepada khalayak ramai demi merakyatkan undang-undang."-Matthew, Head of Publicity MT2012 (sumber dari blog coklateyes.com)

Keliru, nak takut atau tergelak lihat Aman Wan. hihihi

Sebenarnya, banyak lagi aksi Aman Wan, boleh dilihat di youtube. Asyik youtube sahaja, bila mahu muncul dalam drama atau filem?


No comments: